Vaniljeis er simpelt men godt – især når den er hjemmelavet.
Server vaniljeisen med friske bær eller med pandekager og syltetøj. Perfekt is
til en sommerdag.
4-6 personer. Tilberedningstiden for vaniljeis er 4 timer.
Heraf er arbejdstiden 20 minutter.
# Ingredienser til vaniljeis:
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g flormelis (1 dl)
1 stang vanilje
5 dl piskefløde
*
Sådan laver du vaniljeis:
Start med at piske æggeblommerne hvid og skummende med
flormelis og kornene af vaniljestangen i cirka 5-10 minutter med en el-mikser.
Pisk herefter piskefløden til skum.
Vend skummet i æggemassen.
Hæld så cremen i en 1½ l form.
Dæk formen med alufolie eller et låg.
Nu skal isen fryse i cirka 4 timer.
Tag isen ud cirka 30 minutter før serveringen og sæt den i
køleskavet til den er blød.
Og så er din hjemmelavede vaniljeis klar til servering.
Tips til vaniljeis
Isen kan vendes hel ud af formen.
Løsn isen med en kniv langs formens kant. Sæt den evt. et
øjeblik i koldt vand.
Læg et fad over formen.
Vend formen med fad, lad isen glide ud.
Server isen til dessert med frisk frugt, henkogt frugt,
frugtsauce, chokoladesauce eller små sprøde kager.
Du kan også servere isen som tilbehør til pandekager.
Prøv
vores opskrift på pandekager, som du finder her.
Du kan endda bruge isen til en lækker og forfriskende
milkshake.
Du
finder vores gode opskrift på jordbærmilkshake her.
Du kan også forsøge dig frem med andre smagsvarianter end
vaniljeis.
Vi har et par forslag her:
Chokoaldeparfait
Smelt 100 g mørk chokolade i vandbad og rør det i de piskede
æggeblommer og tilbered som ovenfor.
Tilsæt evt. 100 g hakkede valnøddekerner eller chokoladestykker.
Sveskeparfait
Udblød 200 g svesker uden sten i ½ dl cognac.
Hak dem og vend dem i de piskede æggeblommer som ovenfor.
Hindbær-jordbærparfait
Tilsæt de piskede æggeblommer 1 dl hindbær- eller
jordbærpuré.
Is a la Melba
Vaniljeis, halve flåede friske ferskner og hindbærpuré.
Isen lægges i portionsglas, en halv fersken lægges på med
den buede side opad.
Hindbærpuré bredes over i et jævnt lag.
Velbekomme, og god fornøjelse med vaniljeisen.